نرم افزار آزاد و قدرت

در نرم‌افزار، مفهوم آزادی و این سؤال که کاربران نرم‌افزار باید چه حقوقی داشته باشند، اغلب به نظر می‌رسد که به چیزهایی مانند ویژگی‌ها و عملکردها بیشتر نگاه می‌کنند.

ویژگی ها و عملکرد می تواند خوب باشد، اما نه به قیمت آزادی ما.

قدرت واقعی در آزادی اجرا و مطالعه، تغییر و به اشتراک گذاری برنامه نهفته است.

این فلسفه که انکار این حقوق از کاربران غیراخلاقی است، زیربنای جنبش نرم افزار آزاد را تشکیل می‌دهد و زمینه را برای این حقوق فراهم می‌کند.

نهضت نرم‌افزار آزاد در هسته‌اش، توانمندسازی کاربران است. نرم افزار شرکتی، که در آن کد منبع مخفی نگه داشته می‌شود و تغییرات محدود می‌شود، نمونه‌ای از اعمال قدرت بر دیگران است که آنها را در یک قفس دیجیتال به دام می‌اندازد. آنها تابع هوس‌های توسعه‌دهنده نرم‌افزار هستند، که قبلاً تصمیم گرفته است که کاربران برنامه چه کاری را می‌توانند یا نمی‌توانند انجام دهند. از آنجایی که نرم‌افزار به طور فزاینده‌ای با ظاهر شدن در همه چیز (یا به ظاهر چنین است) و تصمیم‌گیری در سکوت در مورد آنچه که “اجازه” انجام آن را دارید، زندگی ما را اداره می‌کند، این سؤال که چه کسی نرم‌افزار را کنترل می‌کند به این سؤال تبدیل می‌شود که چه کسی شما را از طریق آن کنترل می‌کند و به موضوع تبدیل می‌شود. اهمیت اخلاقی و سیاسی این عدم کنترل کاربر بر نرم‌افزار اشتباه است، و مثال‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چگونه عدم قدرت کاربر بر نرم‌افزار به طور مستقیم به آنها و جامعه در کل آسیب می‌رساند.

نرم افزار آزاد، در تضاد کامل، کاربران را از این اسارت دیجیتالی رها می کند. این چهار آزادی اساسی را به آنها می‌دهد:

  • آزادی اجرای برنامه برای هر هدفی
  • آزادی مطالعه نحوه عملکرد برنامه و تغییر آن
  • آزادی توزیع مجدد نسخه‌های دقیق برنامه
  • آزادی توزیع مجدد نسخه‌های اصلاح شده برنامه

در دنیایی که به طور فزاینده‌ای تحت تسلط نرم‌افزار است، جنبش نرم‌افزار آزاد پادزهری قدرتمند برای نیروهای کنترل ارائه می‌دهد. با پذیرش نرم‌افزار آزاد، می‌توانیم قدرت خود را به‌عنوان کاربر بازیابی کنیم، آن را متناسب با نیازهایمان شکل دهیم و کنترل محاسبات خود را حفظ کنیم.

GNU General Public License (GPL) این فلسفه را نشان می‌دهد، این برنامه نه تنها به این منظور طراحی شده است که به کاربران اجازه استفاده و اصلاح نرم‌افزار را بدهد، بلکه برای اطمینان از حفظ این آزادی‌ها برای همه کاربران طراحی شده است. GPL بیانگر این باور است که کاربران باید بر نرم‌افزار خود کنترل داشته باشند، و روح منشور حقوق را در عملکرد آن برای تضمین آزادی‌های فردی در برابر نهادهای برتر منعکس می‌کند.

جنبش نرم‌افزار آزاد با هدف توانمندسازی کاربران، حصول اطمینان از اینکه نرم‌افزار به آنها خدمت می‌کند و نه برعکس، می‌خواهد. بنابراین، این جنبش در تقاطع فناوری و حقوق بشر قرار دارد و از جهانی دفاع می‌کند که در آن نرم‌افزار به جای محدود کردن، قدرت می‌بخشد و به جای تفرقه، متحد می‌کند.

بنابراین، دفعه بعد که به سراغ یک نرم‌افزار می‌روید، اهمیت کنترل نرم‌افزاری که استفاده می‌کنید را بدانید و از خود بپرسید: آیا می‌خواهید در قفس زندگی کنید، مطیع استادی باشید که برای شما تصمیم می‌گیرد یا شما آیا می‌خواهید یک فرد آزاد باشید؟ امیدوارم دومی رو انتخاب کنید.

من شما را تشویق می‌کنم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جنبش نرم‌افزار آزاد و اطلاع‌رسانی درباره اهمیت نرم‌افزار آزاد به اینجا مراجعه کنید.

منبع jxself

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + شانزده =